Friday, March 26, 2010
St. George, Granada
On March 23, 2010 arrived at the port of St. Georges, Grenada. This is an island country and sovereign state consisting of the island of Grenada and six smaller islands at the southern end of the Grenadines in the southeastern Caribbean Sea. Like other islands in the Caribbean, many flags have flown over Grenada since being discovered in 1498. The Spanish were first, but it was the French who decimated the Indigenous Carib population to take control in the 1650’s only to loose it to the United Kingdom by the Treaty of Paris in 1763. Grenada gained full independence from European power in 1974.
Grenada is a beautiful island, with the classic look of a Caribbean island. Mountainous, covered with Palm trees and other tropical vegetation with a volcanic terrain and steep hills on which colorful houses have been built. The roads are very narrow and no doubt were built when horses and mules pulled wagons to transport people and their products to the market.
Alice took a tour of the island on a small bus, and had the chance to visit some of the spice farming areas. Nutmeg is the most commonly grown spice and Grenada claims to be the one of the world’s largest producer of this fine spice, second only to Indonesia. I also took a small bus and we rode for about 15 minutes to a small bay that was a perfect place to paddle a kayak. The tour only had 8 participants, so with two people per kayak the numbers were just right. The kayaks had a glass bottom and were designed to allow you to see the bottom of the bay and the beautiful coral growth and tropical sea life. I was partnered up with Lynne, a lady from Vancouver, BC. She is an experienced kayaker and it made light work of the paddling out to the point. Strong winds and a heavy tide gave us both a good workout.
Looking down at the bottom of the bay was an interesting experience; I’ve included several photos of the event. After about two hours we had to return to the launch area for a short swim and an option on drinks. I chose a local beer “Carib” which is brewed here in Grenada. We were also served deep fried, lightly salted plantains; a relative of the banana, that must be cooked to be eaten. A tasty local treat at the end of an excellent experience.
Our bus dropped us off at the pier and I stopped in a small local store to purchase another locally made product. Dark rum, made from locally grown and processed sugar cane. Rum is a very common drink in the Islands, and is an important export for the region. When I got back to the Sunset Seas, I opened the bottle and splashed a little on the floor before pouring myself a glass of this local nectar of the gods. Many years ago while on a visit to Trinidad, I learned that you should always splash a little of a new bottle on the floor and offer it up to your friends and relatives that cannot be with you.
En español:
Martes 23 de marzo 2010 llegó al puerto de St. George, Granada. Este es un país de la isla y el estado soberano formado por la isla de Granada y seis islas más pequeñas en el extremo sur de las Granadinas, en el sudeste del mar Caribe. Al igual que otras islas del Caribe, muchas banderas han volado en Granada desde que fue descubierto en 1498. Los españoles fueron los primeros, pero fue el francés, que diezmó a la población indígena caribe a tomar el control en la década de 1650 sólo para soltarlo en el Reino Unido por el Tratado de París en 1763. Granada obtuvo la independencia completa de la potencia europea en 1974.
Granada es una isla hermosa, con el look clásico de una isla del Caribe. Montañosas, cubiertas de palmeras y vegetación tropical, otro con una orografía volcánica y colinas escarpadas en el que casas de colores se han construido. Las carreteras son muy estrechas y sin duda fueron construidas cuando los caballos y mulas sacó vagones para transportar personas y sus productos al mercado.
Alice dio un paseo por la isla en un pequeño autobús, y tuvo la oportunidad de visitar algunas de las áreas de cultivo de especias. La nuez moscada es la especia más cultivadas y Granada, pretende ser el de mayor productor mundial de esta especia fina, sólo superado por Indonesia. También tomé un pequeño autobús y nos fuimos por unos 15 minutos a una pequeña cala que era un lugar perfecto para remar un kayak. La visita sólo tuvo 8 participantes, por lo que con dos personas en kayak por los números eran apenas a la derecha. Los kayaks tenía un fondo de cristal y se han diseñado para que usted pueda ver el fondo de la bahía y el crecimiento de los corales hermosos y la vida marina tropical. Yo estaba asociado con Lynne, una señora de Vancouver, BC. Ella es un kayakista con experiencia y que hizo un trabajo ligero de la paleo a la cuestión. Los fuertes vientos y una ola fuerte nos dio un buen entrenamiento.
Mirando hacia abajo en la parte inferior de la bahía, fue una experiencia interesante, he incluido varias fotos del evento. Después de dos horas tuvimos que regresar a la zona de lanzamiento para un corto baño y una opción de bebidas. Elegí una cerveza local "Caribe", que se fabrica aquí en Granada. También nos ha servido fritos, ligeramente salado plátanos, un pariente de la banana, que deben ser cocinados para ser comido. Una delicia sabrosa locales al final de una excelente experiencia.
Nuestro autobús nos dejó en el muelle y me detuve en una tienda local pequeño para comprar otro producto de fabricación local. De ron oscuro, hecho de localmente cultivadas y procesadas de caña de azúcar. El ron es una bebida muy común en las islas, y es una exportación importante para la región. Cuando volví a los mares del Atardecer, abrí la botella y salpicó un poco en el suelo antes de verter un vaso de mí este néctar de los dioses locales. Hace muchos años, durante una visita a Trinidad, me enteré de que siempre se debe echar un poco de una nueva botella en el suelo y ofrecerla a sus amigos y familiares que no pueden estar con ustedes.
Contribute a better translation
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment